Robert Devrix

Your Plantbased Coach, jouw vragen beantwoord

Als je me volgt op ‘The Gram‘ dan heb je vast vernomen dat ik tegenwoordig bezig ben met een nieuwe coach. Een tijdje geleden heb ik de vraag gesteld. Wat wil jij weten over mijn traject bij Your Plantbased Coach. Uit alle vragen heb ik de meest relevante geselecteerd en de andere persoonlijk beantwoordt. Zit je zelf te denken om met een coach aan de slag te gaan? Dan kunnen de antwoorden op deze vragen je misschien helpen om wel of niet te kiezen voor Your Plantbased Coach.

 

Wat is Your Plantbased Coach?

“Your Plant-Based Coach is het adres voor plant-based leefstijlcoaching en voedingsbegeleiding voor het verbeteren van je gezondheid en het optimaliseren van je prestaties.”

 

Waarom heb je gekozen voor een plantbased coach?

In eerste instantie hebben ze mij benaderd, om mij te coachen. Uiteraard heb ik zelf de keuze gemaakt om het te doen. Mijn keuze is gebaseerd op het feit dat ik op zoek ben naar een lifestyle die het best bij me past. Ik ben van mening dat je dan ook verschillende dingen moet proberen. Tuurlijk, je kunt een keer een vegan maaltijd nemen, maar daar kun je geen conclusies uit trekken. Om de lifestyle te begrijpen en het effect ervan te kunnen zien zul je dit langere tijd moeten aanhouden. Mijn traject duurt dan ook 3 maand, waarin ik door Mark begeleid wordt in voeding en training.

 

Is het moeilijk vol te houden met je voeding?

Heel kort gezegd, nee. Wat trouwens voor mezelf ook als verrassing kwam. Ik dacht echt dat ik het vlees zou missen, de kwark en noem zo maar wat op. Ik vind het moeilijker om sommige dingen te laten liggen in de supermarkt. Er wordt namelijk bijna altijd wel wat dierlijks gebruikt als je op de verpakkingen kijkt. Om daar een goeie vervanger voor te vinden is soms lastig. Maar het eten zelf is prima te doen, ik heb nog nooit zoveel groente en bonen gegeten als nu. Wat je voornamelijk merkt in je spijsvertering en stoelgang.

 

Wat eet je zoal?

In mijn voedingsschema zijn er 3 dingen die de basis vormen. Dat zijn havermout, wraps en volkoren pasta. De havermout aangevuld met lijnzaad, een vegan eiwitshake, een banaan en cashewnoten. Als je het allemaal mixed kun je er een heerlijk papje van maken haha. Maar daar heb ik vaak geen tijd voor of ben ik te lui voor. Gelukkig ben ik niet heel moeilijk en kan ik het los ook wel naar binnen werken.
De wrap, uiteraard ook volkoren, vul ik met een avocado, zwarte/kidneybonen en hennepzaad met een snufje zout. Ik houd dan nog wat bonen en hennepzaad over, die mix ik in het blikje (Bonduelle) en lepel ik zo naar binnen. Daarnaast werk ik nog 300 gr. groente naar binnen, vaak rauwe bloemkool of broccoli, want dat vind ik het lekkerst.
Als avondmaaltijd staat er pasta op het menu met 300 gr. groente en een vleesvervanger, vaak tofugehakt. Ik verwachtte niet zoveel van de zogenaamde vleesvervangers, maar ze vallen mij totaal niet tegen.

 

Hoe krijg je je eiwitten binnen dan?

Dit was een vraag die bij mij ook opkwam toen ik er mee begon, tot ik mijn voedingsschema kreeg. De grootste bron van eiwitten is mijn vleesvervanger, in de meeste gevallen tofugehakt (175 gr. = 35 gr.eiwit). Daarnaast heb ik ook een vegan-eiwitshake (24gr. eiwit), dus daar krijg ik ook aardig wat eiwitten binnen. Mijn derde grote bron van eiwitten zijn de bonen die ik smiddags in mijn wrap eet, zoals zwarte/kidneybonen (200gr = 15gr.eiwit). Al met al zijn dat de grootste bronnen van eiwit. Daarnaast heb ik natuurlijk nog mijn havermout, volkoren pasta en alle andere producten die kleine bijdragen leveren. Ik krijg momenteel zo’n 130 gr. aan eiwitten binnen met mijn maaltijden.

 

Wie is je coach?

Mijn coach is Mark Schadenberg. Health Coach, Plant-Based Sports Nutritionist, Strength Coach en Personal Trainer. Als je meer wilt weten over Mark, dan kun je dat HIER doen op de website van Your Plantbased Coach.

 

Moet je veel trainen?

Ik kon zelf aangeven hoeveel dagen ik wilde trainen. Voorheen trainde ik zo’n 6 á 7 dagen per week en dat heb ik teruggebracht naar 4 dagen, omdat ik merkte dat mijn lichaam ook genoeg rust nodig had en ik die niet gaf. Aangezien ik in mijn pauzes train van het werk heb ik beperkte tijd voor mijn workouts. Daarom doe ik de cardio die ik op trainingsdagen moet doen op een rustdag. Ik maak er dus een actieve rustdag van. De trainingen variëren van losse oefeningen tot supersets en dat vind ik wel fijn, lekker veel afwisseling.

 

Blijf je nu voor altijd vegan?

Dat was natuurlijk de eerste vraag die ik ook aan mezelf stelde en die iedereen meteen naar m’n hoofd slingerde. Alhoewel het mij prima bevalt om veganistisch te eten, want veganistisch leven gaat nog een stuk verder, blijf ik niet voor altijd vegan. Ik merk aan mezelf dat ik af en toe een lekker plakje kaas of gewoon een mexicano saté bij de snackbar mis. Ook kan ik niet naar de McDonalds, kan ik geen KFC eten, terwijl kip één van mijn meest favoriete eten is. Wat ik wel ga doen is zoveel mogelijk proberen om veganistisch te eten. Ik mis bijvoorbeeld mijn kwark totaal niet en daar at ik elke dag wel een halve liter van. Dat zou betekenen dat ik bijvoorbeeld mijn eerste en tweede maaltijd wel veganistisch oppak en m’n avondeten wel gewoon af en toe een stukje vlees eet.

 

Is Your Plantbased Coach iets voor mij?

Of Your Plantbased Coach iets voor jou is, dat zou je zelf moeten ondervinden. De manier van communicatie/begeleiding, de trainingen en de app bevallen mij prima, dus op dat gebied zou je het zeker moeten proberen. Ook vind ik dat als je op zoek bent naar een levensstijl dat bij je past, je het ook zeker moet proberen als je de veganlifestyle nog niet hebt geprobeerd.

Plaats een reactie