Robert Devrix

Wat ik op dit moment doe

Natuurlijk is het altijd lastig om je eigen weg te vinden naar een lifestyle die bij je past. Ik denk persoonlijk ook dat je nooit de perfecte lifestyle zult bereiken. We zullen altijd op zoek blijven naar perfectie en daarbij zullen we vaker falen dan slagen. Toch is het altijd leuk om nieuwe dingen te proberen, jezelf beter te leren kennen en daarbij ook je lichaam. Op dit moment heb ik een aantal kleine dingen toegevoegd aan mijn dagelijkse routine en ik vertel je ook waarom.

Elke dag wegen

Nu zul je denken, je bent gek dat je je elke dag weegt. Toch ben ik bij lange na niet de enige die het doet. De weegschaal is misschien niet de meest accurate manier van je progressie meten, maar het is wel de meest eenvoudige tool. Je lichaam fluctueert bijna elke dag in gewicht. Vochtbalans, tijden van maaltijden en nog vele andere factoren hebben hier invloed op.

Het kan dus zo zijn dat je de ene dag een halve kilo lichter of zwaarder bent dan de andere dag. Ik heb voor deze methode gekozen omdat ik dit een fijne manier van tracken vind. Je hoeft er niet veel voor te doen en er ook niet te veel bij na te denken. Elke dag even op de weegschaal staan en aan het eind van de week het gemiddelde van de week uitrekenen. Zo kan ik elke week zien of ik die week progressie heb gemaakt of niet.

Ik zeg altijd dat het belangrijk is om te tracken. Dat doe ik wel met mijn voeding, maar nooit met mijn trainingen en gewicht. Daar probeer ik nu verandering in te brengen, zodat ik meer inzicht in mijzelf en m’n lichaam krijg. Uiteindelijk leer je hoe je lichaam op bepaalde dingen reageert en zul je het daarna zonder tracken kunnen.

Trainingsschema volhouden

Voor veel mensen is dit misschien normaal, maar misschien voor jou niet. En dat is niet erg. Voor mij namelijk ook niet. Ik had altijd wel een trainingsschema, maar die veranderde als ik daar zin in had. Het gevolg hiervan is dat je nooit weet of je vooruit gaat. Ik ging altijd naar de gym en deed daar braaf m’n dingetje, maar nooit echt met volledig voorbedachte rade. Borst? Okee, dan koos ik de oefeningen waar ik op dat moment zin in had. Wat had ik vorige week ook alweer op de benchpress? Uhmm iets van 85kg? Even proberen. Dit resulteerde in eigenlijk altijd zoeken naar het gewicht en nooit gericht naar meer gewicht werken.

Ik heb nu een trainingsschema voor mezelf opgezet, waar ik me aan ga houden. Het wordt misschien lastig, maar ik wil het gewoon een keer doen. Gewicht bijhouden en elke week proberen om dat gewicht te verhogen of meer herhalingen te kunnen doen. Dat zorgt namelijk voor het zogenaamde progressive overload, waardoor je sterker en beter wordt.

Intermittent Fasting

Ik weet het, ik heb het er zo vaak over en geloof me ik doe het ook. Alleen niet iedere dag. Deze methode vind ik eigenlijk wel heel fijn bij het afvallen, want je eet gewoon de halve dag niets. Alleen heb ik voor mezelf het idee dat het nog beter werkt als ik het elke dag toepas. Na het lezen van My Shredded Lifestyle heb ik nog meer motivatie om dit vol te houden. Wat mij nog wel lastig lijkt is om dit tijdens reizen, verjaardagen en andere leuke dingen vol te houden. Ik houd nog wel aardig van hapjes enzovoorts.

Op dit moment van schrijven zit ik in de bus naar Valloire met het werk. We gaan er dit weekend dus achterkomen of ik dit vol kan houden met de verleiding van een ontbijtbuffet.

Als je dit zo leest, dan zie je dat ik hiervoor leefde zonder regelmaat. Met deze drie maatregelen probeer ik wat meer structuur in mijn leven te krijgen om mijn doelen te behalen. Van nature ben ik sowieso al wel een beetje ‘all over the place’. Ik vind alles leuk, wil alles proberen en heb daar plezier in, wat natuurlijk ook belangrijk is. Hetzelfde zie ik in mijn kwaliteiten, ik weet overal wel wat van af, van de ene dingen meer dan de ander, maar ben nergens een expert in. Dat maakt me wie ik ben en dat heeft me al veel gebracht. Als ik verder of meer wil zal ik focus moeten vinden, daar wil ik met deze drie dingen de eerste stap mee maken.

Heb jij ook problemen met focus en consistentie? Probeer dan met kleine stappen regelmaat in je leven te brengen.

Plaats een reactie