Robert Devrix

Waarom je je doel niet haalt – 01

Je bent net lekker begonnen met het werken aan je nieuwe doel, of het nou fitness is, het leren van een nieuwe taal of je droombaan najagen. Vol overtuiging en vol goede moed ga je aan de slag. Een aantal weken of misschien al dagen nadat je zo goed bezig bent geweest en je bezigheden met anderen hebt gedeeld verwatert je focus en dwaal je alweer af naar andere dingen. Herken je jezelf?

Laat succes voor je spreken

Sociale bevestiging

Ongetwijfeld heb je de quote van Frank Ocean wel eens voorbij zien komen. Die quote zegt het al. Werk hard en laat je succes voor zichzelf spreken.

Voor sommige mensen, waaronder ik eerder ook, is sociale bevestiging een goede drijfveer, maar ook een gigantisch gevaar. Het delen van je doel en dat je daar hard voor aan het werk bent, kan je helpen om het doel sneller te behalen. Mits je het met de juiste mensen deelt en je sterk in je schoenen staat. We zijn vaak zo enthousiast over onze ideeën, dat we dat aan iedereen vertellen die het maar aan wil horen. Fijn natuurlijk om ook van anderen te horen dat je goed bezig bent.

Het gevaar

Herken je dat? Je bent lekker op weg en hebt je eigen pad al uitgestippeld hoe jij je doel gaat behalen. Op die ene verjaardag vertel je jouw geweldige idee voor de sociale bevestiging. Een aantal mensen vinden het eigenlijk niet zo’n goed idee en opperen verschillende verbeteringen en suggereren hele andere manieren om dat pad te bewandelen.

Twijfel slaat toe. Je bedenkt ineens 100 wegen om je doel te behalen en verliest je focus, waardoor je na een maand alweer opgeeft en het erbij laat zitten. En het ergste? Die mensen die jou zo hebben laten twijfelen maken zelf niets klaar.

Robert Devrix selectief

Wees selectief of hou het voor jezelf

Het is natuurlijk prima om je doel te delen, maar wees wel selectief met de mensen aan wie je het vertelt. Deel je plan alleen met mensen waarvan je 100% zeker weet dat zij je steunen en misschien wel kunnen ondersteunen. Kun je helemaal niet tegen ideeën van anderen, houd het dan lekker helemaal voor jezelf en laat je resultaten voor zichzelf spreken.

Op deze manier kun je je eigen plan trekken zonder dat anderen je afleiden en je met verkeerde ideeën opzadelen. Het voornaamste aan werken aan je doel is het ‘werken’ aan je doel. Dus het ook echt doen en dus actie ondernemen. Als je er te veel over nadenkt en alles gaat overanalyseren zul je nooit doorzetten en dus nooit je doel behalen.

Plaats een reactie