Robert Devrix

Vakantievoorbereiding

Nog een paar dagen en dan is het zo ver, dan gaan we eindelijk op vakantie. Met Maspalomas op Gran Canaria als bestemming gaan we optimaal genieten van de vrije tijd. Het weer op Gran Canaria zal natuurlijk ook niet de minste zijn. Als ‘fitchick’ wil je natuurlijk ook tijdens je vakantie je doel voor ogen houden. Ik wil dus gewoon lekker kunnen eten, alcohol drinken en nog meer lekker eten. Hoe ik dat ga doen? Dat lees je in deze blog.

“Small shots, big results”

Pre-vakantie workouts en food

Natuurlijk wil ik er op mijn best bij lopen zonder shirt. Dat is natuurlijk iedereen z’n ultieme doel en daar ben ik niet anders in. Ik wil gewoon m’n shirt uit kunnen trekken zonder m’n buik in hoeven te houden of rekening te houden met zwembandjes over m’n broekrand. De laatste 2 weken ben ik daarom extra en anders gaan trainen. Meer herhalingen, meer cardio, lichaamsgewichtoefeningen en ik heb nu de 100-rep-challenge toegevoegd als afsluiter. Over de 100-rep-challenge zal ik later nog een blog schrijven. Ook heb ik natuurlijk extra op mijn voeding gelet en gezorgd dat ik net even wat minder calorieën naar binnen werk dan in mijn normale cut.

Prepmeals?

Ik zat er aan te denken om van alles mee te nemen op vakantie. Dat zie ik namelijk iedereen doen die ik volg op YouTube, Instagram of Facebook. Ik kies er zelf voor om zo min mogelijk mee te nemen om gewoon lekker te kunnen genieten van lokaal eten. Ik neem dus geen proteïncookies of iets dergelijks mee. Als ik zin het in snacken, dan zorg ik wel dat ik daar iets lekkers uit kies wat in mijn straatje past. 

Wat ik wel ga proberen te doen is om op vakantie een aantal boodschappen te doen die ik tijdens tripjes mee kan nemen. Op die manier kom ik dan niet te veel in de verleiding tijdens reisjes en kan ik mijn calorieën in de avond lekker wegvreten. 

Trainen op vakantie

Tijdens mijn vakantie wil ik gewoon lekker trainen. Dat doe ik omdat ik het leuk vind en ik geniet van een workout in de zon. Ik snap ook dat mensen het niet zouden doen, maar daar ben ik niet één van. We zitten op een park waar wel een sportschooltje aanwezig is, dus misschien dat we daar ook nog even induiken. 

Om lekker in de buitenlucht te kunnen trainen neem ik zelf een aantal tools mee. Ik neem die tools mee omdat ik dat sowieso optimaal kan trainen en ik niet weet of er attributen in de buurt zijn om een workout te doen. Lichaamsgewicht oefeningen kunnen natuurlijk altijd, die ga ik ook doen, maar wel met een aantal tools. Je denkt toch niet dat ik m’n dumbbells meeneem haha. Dan zou ik weer extra gewicht in moeten kopen. 

Tools die ik meeneem: 

  • – TRX
  • – Ab-wheel
  • – Push-up bars
  • – Foamroller

Met deze tools kan ik tal van oefeningen doen en lekker fit blijven. Ook niet geheel onbelangrijk, lekker opgepompt in m’n zwembroek lopen. 

Oefeningen die we zoal doen zijn push-ups, TRX-rows, ab-wheel roll-outs, tricep dips, planks en wat in me opkomt. Deze combineer ik ter plekke met airsquats, burpees, lunges en boxjumps op een muurtje of wat daar ook in de buurt is. Natuurlijk wil ik niet te lang aan het trainen zijn, dus maak ik er een circuit van die ik achter elkaar afrond.

Supplementen op vakantie

 Natuurlijk wil ik op vakantie ook mijn lichaam geven wat het nodig heeft, maar ik wil niet elke dag van alles meenemen aan supplementen. Daarom zal ik een aantal essentiële supplementen meenemen die ik dan ’s ochtends of ’s avonds in kan nemen. Zo kan ik de rest van de dag gewoon genieten van het mooie weer, de omgeving en de tripjes. 

Mijn essentiële supplementen:

Naast deze supplementen zal ik de rest aanvullen met voeding. Gelukkig houd ik veel van kip, dus qua eiwitten zal dat wel goed komen. 

Water

Warmte, alcohol en training gaan natuurlijk niet samen zonder enorm vochtverlies. Te weinig vocht kan leiden tot disfunctioneren van je lichaam en zelfs tot uitdroging. Dingen die je dus absoluut wilt voorkomen, want je komt om te genieten, niet om het ziekenhuis te bezoeken. 

Ook draagt vocht natuurlijk bij aan het herstel van je huid ed. na je dagje te lang in de zon. Want ja daar kom je voor en je wilt zoveel mogelijk zon pakken als je kunt. 

Genieten en rust is key

Ik neem al deze dingen mee, neem m’n supplementen en houd mijn doel voor ogen. Ik ga maar één keer per jaar op vakantie, daarom wil ik gewoon lekker genieten en tot rust komen. Mijn dagelijkse routines zijn al druk genoeg met 2 banen en een eigen bedrijf, dus tijdens mijn vakantie laat ik dat 90% los. Rust is belangrijk om op je best te kunnen functioneren. Vakantie is voor mij ook bedoeld om compleet tot rust te komen en weer fris te starten als ik weer moet werken. 

Maandag ga ik op vakantie, je zult de foto’s en video’s wel voorbij zien komen op Instagram. Volg me hier >

 

Volg mijn vakantie en lifestyle

Check m’n Instagram foto’s en story’s

Plaats een reactie