Robert Devrix

Mijn nieuwe trainingsschema

Het is alweer een tijd geleden dat ik aan mijn trainingsschema heb gesleuteld. Ik merkte aan mezelf dat de trainingen mentaal steeds moeilijker werden en ik er eigenlijk geen zin meer in had. Het kwam dan wel eens voor dat ik even een andere oefening pakte of maar even aan de cardio ging. Daarnaast voelde ik dat mijn lichaam het ook steeds moeilijker kreeg omdat ik eigenlijk veel te weinig rust pakte en te weinig calorieën innam. Ik heb daarom per direct mijn calorieën met 200 kcal verhoogd, zodat ik wat meer energie binnen krijg.

Minderen voor meer rust

Van 5-6 dagen trainen heb ik nu een trainingsschema voor 3 dagen. Dat is nogal een verandering, want wat moet ik dan doen op die andere dagen? Nu doe ik die dagen oefenen voor muscle-ups en gooi ik er wat cardio in. Ik ben nog even op zoek naar wat goede mobiliteitsroutines die ik op die dagen kan doen. Waarom ik die dagen ook iets wil? Simpel, ik wil progressie zien. In mijn werk werk ik daar keihard voor en met mijn lichaam wil ik dat ook. In mijn ogen zijn mobiliteitsoefeningen ook rust? Laat me weten als je dit anders ziet.
Voorlopig ziet mijn training er als volgt uit:

Dag 1

Squats – 3 sets 8 reps
Stiff Legged Deadlift – 4 sets 8 reps
Legpress – 3 sets 8 reps
Legcurl – 3 dropsets
Legextension – 3 dropsets
Standing calfrraises – 3 sets 50 reps
Seated calfraises – 3 dropsets

Dag 2

Flat Dumbell Press – 3 sets 8 reps
Incline Dumbell Press – 3 sets 8 reps
Incline Dumbell Flyes – 3 sets 8 reps
Dips – 3 dropsets
Straight Barbell Curls – 3 sets 12 reps
Hammer Curls – 3 sets 12 reps
Overhead Cable Tricep Extension – 3 sets 12 reps
Side Raises – 3 dropsets
Rear Pecdeck – 3 dropsets
Kneeling Cable Crunches – 3 sets 12 reps
Standing Cable Crunches – 3 dropsets
Legraises – 3 sets 8 reps

Dag 3

Deadlift – 3 sets 8 reps
Wide Grip Cable Pull Downs – 3 sets 12 reps
Close Grip Cable Pull Downs – 3 sets 12 reps
Cable Rows – 3 dropsets
Dumbbell Shrugs – 4 sets 8 reps
Crunches – 3 sets 30 reps/zo veel mogelijk
Seated Leg Tucks – 3 sets 30 reps/zo veel mogelijk
Leg Raises – 3 sets 30 reps/zo veel mogelijk
Zoals je ziet is dit een mooie 3-day split zoals ze dat noemen. Hiermee train ik m’n hele lichaam en hoop ik mooie progressie te maken. Op deze manier heb ik meer rust voor mijn spieren en kan ik me eventueel op groeien gaan richten straks. Daarvoor zou ik m’n eten nog wel voor aan moeten passen, maar daar wil ik nog even mee wachten tot ik wat meer onderzoek naar ‘bulken’ heb gedaan.

Plaats een reactie