Robert Devrix

Mijn Dagelijkse Routine

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld wat ik nou precies doe qua voeding en sporten. Als je me op social media volgt, dan zie je dat ik bijna elke dag sport. Daar zal ik je dan ook niet te veel mee vermoeien. Dat bewaar ik voor een andere keer.

In de vroege ochtend

Om 06.45 uur gaat doordeweeks mijn wekker. Ik heb dan precies genoeg tijd om mijn spullen te pakken die ik de vorige avond klaar heb gemaakt. Af en toe komt het voor dat ik ’s ochtends even moet racen omdat ik de avond ervoor geen zin had. Gelukkig is dit sporadisch. Ik probeer wel eens m’n wekker eerder te zetten, zodat ik nog wat ‘morningcardio’ kan doen, maar het lukt me nooit om er uit te komen.

Ik spring uit bed, een vluchtig toiletbezoek en dan mezelf even wegen om mijn progressie te meten. Deze vul ik dan netjes in in MyFitnessPal. Als je mijn grafiek eens ziet, dan zie je dan progressie never nooit niet, maar dan ook echt nooit niet een rechte lijn is. Hop, kleren aantrekken, tandenpoetsen, haren doen en op naar beneden.

Beneden loop ik direct naar de waterkoker om mijn Morningboost thee te zetten. Daarna pak ik een shakebeker en knikker ik daar wat creatine, bcaa en arginine ( mijn morning magic mix ) in om na mijn thee te drinken. Deze neem ik allemaal mee naar het werk, want ik neem daar ’s ochtend niet de tijd voor. Ik slaap liever een kwartier langer dan dat ik rustig aan kan doen. Uit de koelkast grijp ik mijn kwark en eventuele proteinpannenkoek of gebakken ei met bacon en de Snack a Jacks uit de keukenkast. Alles prop ik lekker in mijn sporttas die ik elke dag meeneem naar het werk.

Op het werk

Om 08.00 uur begin ik aan mijn werkdag. Eerst de taken op een rijtje zetten welke ik die dag af wil hebben. Ik vind het belangrijk om doelen te stellen voor die dag, zo ook met werk. Ook al is het een kleine taak als ‘bureau netjes maken’. Het gevoel dat ik taken kunt afvinken en voldaan heb geeft me een goed gevoel.

Ondertussen drink ik mijn thee en mijn ‘morning magic mix’ en neem ik mijn vitamines in. Stiekem hunker ik dan al naar de rest van mijn voedsel dat ik heb meegenomen, maar die bewaar ik tot ongeveer 10 uur en soms nog later. Een soort van medium Intermittent Fasting, wat ik overgehouden heb na hardcore IF.

Op het werk hebben we elke week nieuwe kistjes met fruit en soms wat groente als paprikaatjes. Die neem ik vaak samen met mijn eerste maaltijd. Rond die tijd heb ik dan al zo’n 1,5 liter water gedronken en weet ik zeker dat ik die dag aan mijn vochtinname kom.

Tijd voor een workout

Rond een uur of 14.30 uur ben ik wel een beetje uitgeblust met werken en kan ik wel een boost gebruiken. Gelukkig mag ik mijn uur pauze over dag zelf bepalen. Ik kies er voor om deze in een keer op te nemen en dan lekker te gaan sporten. Fitland zit tegenover mijn werk, dus ik sta met 5 minuten op de fitnessvloer.

Welke workout ik doe hangt af van welke op die dag op het programma staat. Deze zal ik in een andere blog uitleggen. Op deze manier kan ik lekker mijn beweging krijgen, aangezien ik de hele dag achter een bureau zit en bespaar ik mij tijd in de avond. Alhoewel ik dan ook af en toe nog sport.

Rond een uur of 15.30 uur zit ik na een verfrissende douche weer achter mijn bureau om nog even wat zaken klaar te zetten voor de volgende dag.

Avondeten en de rest

Als ik thuiskom na een rit van 30 minuten heeft vaak mijn vriendin het eten al klaar. We hebben dan de dag van tevoren al afgesproken wat we gaan eten, zodat we dat al in kunnen vullen en daar rekening mee kunnen houden.

Momenteel zijn we druk bezig met Arrow en zitten we dan ook lekker met ons bord op de bank. ’s Avonds heb ik dan meestal nog een afspraak of iets anders waar ik heen moet.

Voordat ik naar boven ga om me klaar te maken om te slapen, maak ik m’n eten alvast klaar voor de volgende dag. Ook pak ik dan mijn sporttas al in, zodat die gereed staat.

 

De volgende dag is in grote lijnen hetzelfde.

Plaats een reactie