Robert Devrix

Hoe het echt op vakantie ging

De laatste keer deelde ik een update dat ik op vakantie ging en dat ik daar allemaal voorbereidingen voor trof. Voorbereiden is één, maar het allemaal ook echt doen is een ander ding. Ga je echt wel sporten of blijft het bij de intentie? Let je ook echt op je voeding of zeg je dat alleen en werk je elke dag een pizza weg? Dat geldt natuurlijk niet alleen maar voor vakantie, maar ik vertel je hoe ik het heb gedaan.

Voorbereiding vs. realiteit

Alhoewel ik allemaal dingen liet zien wat ik mee zou nemen is dat er uiteindelijk niet allemaal van gekomen. Na het inpakken van de koffer bleek dat het toch iets te zwaar was. Ik was natuurlijk niet van plan om voor 1 of 2 kilo extra ruimte te betalen. Daarom heb ik uiteindelijk de Push-up Bars, de Ab-Wheel en de Foamroller thuis gelaten. Erg? Nee natuurlijk niet, push ups kunnen zonder bars, er zijn wel andere core-oefeningen en een warming en cooling down kan ook zonder foamroller.

Wat dus wel meeging waren de TRX en het springtouw. Met de TRX kun je natuurlijk gigantisch veel oefeningen doen en alhoewel een springtouw geen must was, was het wel lekker om die mee te hebben voor cardiovariatie.

Trainen op vakantie

Trainen met Robert Devrix

Van tevoren had ik nog niet echt een trainingsplan, qua frequentie of wat dan ook. Zo voorbereid als ik was ging ik onvoorbereid om met mijn planning. Daar houd ik eigenlijk wel van op vakantie. Deels voorbereiden en de rest laten komen zoals het is. Voor sommigen is het moeilijk om zichzelf dan te motiveren, maar voor mij gelukkig niet.

Als ik op vakantie train, dan vind ik het ook fijn om dat nog effectiever te maken en het ook echt een bijdrage aan mijn vakantie te laten leveren. Om de dag hebben we bijvoorbeeld hardgelopen. Dat deden we niet om alleen maar hard te lopen, maar ook om de omgeving te verkennen. We waren nog nooit op Gran Canaria geweest, dus het was ook even uitzoeken waar je heen kon en waar alles precies zat. Hardlopen heeft ons flink geholpen om niet zomaar ergens heen te gaan als je bijvoorbeeld naar de markt wilde. Alhoewel we daar nog wel de eerste keer verkeerd liepen haha.

De andere dagen dat we niet gingen hardlopen deden we een soort van crossfit training, die we ter plekke bedachten. Langs de fietspaden bij Maspalomas vind je namelijk overal ‘speel’toestellen. Rekken, paaltjes, bankje, ringen enz. Ideale plekken om een workout te doen. Ik had mijn Bose Bluetooth-speaker meegenomen voor wat muziek en we konden knallen. De TRX en het springtouw waren hier perfect voor.

Trainen en hardlopen deden we lekker in de ochtend natuurlijk. Zo konden we daarna lekker wat uurtjes aan het zwembad of op het strand liggen. En doordat we wat extra calorieën verbrandden hoefden we niet tot in de puntjes op onze voeding te letten.

Voeding op vakantie

Voeding op vakantie Robert Devrix

Ik ging heen met de gedachte om zoveel mogelijk ‘clean’ te eten. Salades, veel kip en zoveel mogelijk voeding met goede voedingswaarden. Totdat ik er was en de eerste avond al bezweek voor een heerlijke pizza. Tot zover mijn streven naar goede voeding. Dat ik bezweek voor de pizza had eigenlijk niet zo heel veel met de pizza zelf te maken. De gedachte van vakantie en dat ik wilde genieten lieten mij verleiden tot een pizza. Gelukkig ben ik al zo lang bezig met trainen en voeding dat ik wel een paar trucjes weet om het in de hand te houden.

Ik heb de vakantie dan ook verder doorgebracht met Intermittent Fasting. Kortom ik heb mijn calorieën in de ochtend bewaard voor ’s avonds en nam mezelf voor om gewoon te genieten maar het niet uit de hand te laten lopen. Één maaltijd per dag mocht ik dan ook even flink uitpakken en eten wat ik normaal niet zou doen. Op deze manier hoefde ik niet zo op mijn eten te letten en kon ik genieten van de lokale lekkernijen.

De conclusie is dus dat voeding altijd een ding is, zowel thuis als op vakantie. Trainen is voor mij gewoon zo ingebakken dat het niet uitmaakt waar ik ben.

Plaats een reactie