Robert Devrix

Fitbit Versa 2 Review

De Fitbit Versa 2 is een van de vele wearables op de markt die je activiteit meet. Fitbit heeft vele uitvoeringen op de markt gebracht, zoals de Charge, Alta en de meest geavanceerde Ionic. Al met al een gevestigde naam op de markt. Dit is mijn review van de Fitbit Versa 2.

Op het eerste gezicht

Fitbit Versa 2 - de wearable

De vormgeving van de Versa 2 is superstrak en clean. Ik las ergens dat ze de vorm van het display ook wel een SQIRCLE noemen. Een mix van square (vierkant) en cicle (cirkel). 

Stiekem doet het mij ook een beetje denken aan de Apple-watch, wat ook bijna iedereen denkt dat het is als ze mij met de Versa 2 zien lopen. 

Mijn vorige Fitbit was een Charge 2, de Versa 2 is een behoorlijke vooruitgang. Een groter display en perfect draagbaar als horloge. 

Kies je eigen clockface

Een van de features van de Fitbit Versa 2 is het kiezen van je eigen clockface. Je kunt dus zelf bepalen hoe je ‘horloge’ er uitziet en welke statistieken deze moet weergeven. Er zijn talloze ontwerpers die hier al toffe designs voor hebben gemaakt en in de app hebben gezet. Zelf wil ik graag zoveel mogelijk statistieken zien, zoals stappen, verbrande calorieën en hartslag zonder te hoeven swipen of klikken. Ik heb dan ook gekozen voor Illium Essentials.

de bediening van de fitbit versa 2

Ik heb de Versa 2 ingesteld om te activeren als ik de beweging maak om op mijn horloge te kijken. Dit werkt perfect. Ook de touch en swipe om de Fitbit te bedienen werkt super soepel. 

Fitbit Versa 2 - enkele Specificaties

Fitbit Versa 2 Review Foto sfeer

Waterresistent tot 50m

Dit is een van de features die ik zoek in een wearable. Ik wil er ook gewoon mee kunnen zwemmen en die statistieken in kunnen zien. Ook ben ik zo’n sjakie die z’n horloge nog wel eens vergeet af te doen onder de douche. Zonde als hij dan niet meer werkt. De Versa 2 heeft de optie om zwemmen te meten en kan daarnaast ook fietsen, hiken en je gym-workout tracken. Geen zorgen dus dat hij niet tegen water kan.

slaapscore en -inzichten

Dit is misschien wel de mooiste feature waar je supermooie inzichten mee krijgt. Nachtrust wordt vaak onderschat, maar met de Versa 2 kun je eens zien wat voor effect het op je heeft. 

Het meet niet alleen hoe lang je slaapt, maar ook in welk stadium en geeft een score aan je nacht. Ik heb het een aantal dagen actief bijgehouden en aandacht gegeven en de scores kwamen behoorlijk overeen met hoe ik me die dag voelde. Een slechte nacht betekent dus een vermoeide dag en minder focus, terwijl een goede score juist positief uitpakte. Uiteraard weet ik niet of het stadium van slaap klopt, behalve dan dat als ik op bed lig en nog even wakker ben dat hij dat wel registreert als ‘Awake’, wat dus klopt. 

Hier zie je mijn slaapscores, ook dat ik de Fitbit 2 nachten niet om had haha

fitbit versa 2, Mijn algemene beoordeling

De mogelijkheden met de Fitibit Versa 2 zijn zo uitgebreid dat ik hier bijna wel 10.000 woorden over kwijt kan, maar dat doe ik je niet aan. Dus wil je meer weten mag je me altijd een berichtje sturen.

Mijn algemene beoordeling van de Versa 2 is uitermate positief en dan ook een 9/10. Bijna perfect dus. Vooralsnog geen problemen ondervonden met synchroniseren, connecten of wat dan ook, loopt allemaal smooth.

Het enige kleine minpuntje, als je dat een minpuntje vindt, is dat de Fitbit Versa 2 niet is uitgerust met GPS. Dat betekent dus met hardlopen en andere sporten (als je wilt zien waar je langs bent geweest) dat je je telefoon bij je moet hebben. 9 van de 10 keer heb ik die wel mee, alhoewel het met hardlopen misschien ook wel lekker is zonder telefoon. 

Ik vind de Fitbit Versa 2 een van de beste investeringen die ik heb gedaan en raad hem dan ook zeker aan. Dus ben je op zoek naar een wearable waarmee je je complete lifestyle kunt tracken, dan is de Versa 2 een serieuze optie om te overwegen.

Plaats een reactie