Robert Devrix

Feestkilo’s verbranden voor een Goede Start van 2018 ?

Misschien is dit de start van je goede voornemens, misschien was je al bezig en heb je je even laten gaan. Wat het ook is, waarschijnlijk hebben de feestdagen je goed gedaan en dan voornamelijk in aangekomen kilo’s. Dat is ook helemaal niet erg, zolang je er maar bewust van bent. De feestdagen brengen toch altijd een stukje ontspanning mee na dat drukke jaar en we laten ons dan ook lekker gaan. En ja ook al die fitchicks en fitboys op Instagram die je volgt. Met SUPP24 roepen we de maand januari dan ook uit tot ‘Maand van de verbranding’. De maand waarin we volop aan de slag gaan om die overtollige kilo’s weer kwijt te raken. Je ziet de sportscholen alweer vollopen met mensen die hetzelfde idee hebben. Boek gegarandeerd succes met de volgende 3 tips, ook als je het moeilijk vindt om jezelf te motiveren voor de gym! Je hebt namelijk geen sportschool nodig met deze tips.

Weet Wat Je Eet en Drinkt

Hier heb je je tijdens de feestdagen waarschijnlijk totaal niet druk om gemaakt. Ik kan je de hand schudden. Om die overtollige kilo’s weer kwijt te raken is het belangrijk om je caloriebehoefte te weten en bij te houden wat je naar binnen werkt. Ja, ook je drinken. Vaak wordt dat niet bijgehouden en een glas cola staat al snel gelijk aan 300 gram broccoli. Raad maar waar je meer verzadigd van raakt. Het bijhouden van je calorieën helpt je om een calorietekort te creëren, wat nodig is om die kilo’s kwijt te raken en vet te verbranden. Zelf gebruik ik de app MyFitnessPal, maar je kunt het natuurlijk ook in een eetdagboek bijhouden.

Drink Meer Water

Iets wat nog veel te weinig mensen doen is hun lichaam voorzien van genoeg vocht. Je lichaam heeft water nodig om goed te blijven functioneren, dat is ook de reden waarom je lichaam vocht vasthoudt. Je lichaam is namelijk een overlevingsmachine. Het houdt vocht vast, omdat jij je lichaam daar consistent te weinig van geeft. Je lichaam reageert hier op door vocht vast te houden en daardoor lijk je dus ook iets dikker en zwaarder. Er wordt vaak aangeraden om minstens 2 liter water te drinken, daarmee wil ik dan ook graag de nadruk op MINSTENS willen leggen. Als je ook nog eens redelijk wat beweegt zul je tussen de 3-5 liter moeten drinken. Op deze manier geef je je lichaam genoeg vocht om te optimaal te functioneren en zal je lichaam op den duur minder vocht vasthouden. Je zult dunner lijken en ook zien dat je makkelijker een calorietekort kunt hanteren en daardoor meer vet kunnen verbranden. Ook helpt meer water drinken met het voorkomen van te veel calorieën drinken.

Pik Wat Clichés Op

Op de fiets in plaats van de auto, de trap in plaats van de lift enz. je hebt ze vast wel gehoord. Hoe cliché het ook klinkt, het werkt wel. Hoe meer je beweegt, hoe meer je verbrandt, dus ook met deze kleine dingetjes. Pik die kleine dingen dan ook gewoon lekker mee, vooral als je niet naar de sportschool gaat/wilt. Ga bijvoorbeeld op de fiets naar de supermarkt of dat bakje koffie bij je oma drinken. Meer bewegen in het algemeen is waar het eigenlijk om gaat. “Ja, maar ik werk een heel eind hier vandaan en zit de hele dag achter een bureau en daarvoor hoef ik geen verdiepingen omhoog.” Geen probleem, ik ook. Daarom probeer ik sowieso elk uur een minuutje rond te lopen of even door het magazijn. In de pauze ga ik naar de sportschool, maar als ik dit niet doe wandel ik een stuk. Zo zie je maar, je kunt altijd wel iets doen om wat meer te bewegen.

Geef Jezelf een Activiteitstracker Cadeau

Zo heb ik mezelf heb ik mezelf een Fitbit Charge 2 cadeau gedaan. Ik merk aan mezelf dat ik er regelmatig op kijk en mijn stappendoel van 10.000 stappen wil halen. Daardoor kom ik meer in beweging, anders haal ik dat nooit. Ook mijn vriendin en haar broertje hebben er een. Je kunt met Fitbit mensen uitdagen tot bewegen en omdat ik altijd wil winnen is dit voor mij een goede drive om meer te lopen, zodat ik grote kans heb om te winnen. Daarnaast kun je ook je slaap monitoren, zodat je deze ook kunt optimaliseren. Rust is namelijk ook belangrijk voor je lichaam om optimaal te kunnen functioneren. Hoe beter je je lichaam behandelt hoe beter het functioneert, dus ook beter vet kan verbranden.

 

Probeer deze 4 ideeën eens uit en je zult zien dat je die feestkilo’s zo weer kwijt bent. Laat me weten of het jou is gelukt en wat jij er precies aan hebt gedaan om 2018 zo goed mogelijk te beginnen.

Plaats een reactie