Robert Devrix

De power van de kiwi

You’ve got to be KIWING me! 🥝


Maar Robert, waarom laat je een kiwi zien? Nou, we weten allemaal dat fruit gezond is, maar vaak niet precies waarom. De kiwi is misschien wel een van de meest onderschatte vrucht, we zijn toch snel geneigd om snel een appel, banaan of mandarijntje te pakken, maar de kiwi heeft flink wat voordelen die je misschien nog niet wist.
Dit zijn de 7 grootste ⬇️

✅ Vitamine C – Wist je dat in een kiwi meer vitamine C bevat dan een sinaasappel? Goed voor je huid, het gezond houden van je hart en vaatstelsel en goed voor je immuunsysteem!

✅ Vitamine E – Ook een vitamine die als antioxidant werkt en celschade tegengaat in je lichaam. Tegen veroudering van je huid en het verminderen van chronische ontstekingen.

✅ Kalium – De kiwi is ook rijk aan kalium, een mineraal waarvan de meeste mensen te weinig van binnen krijgen. Kalium houdt je bloeddruk gezond en verminderd de kans op hart- en vaatziekten en cholesterol problemen.

✅ Vezels – Per 100 gram bevat een kiwi 3 gram vezels, je ADH is 30-40 gram. Vezels zorgen ervoor dat je darmbacteriën gezond blijven en voedingsstoffen uit je eten kunnen opnemen en zijn uiteraard goed voor de stoelgang.

✅ Foliumzuur – Ook wel vitamine B11 genoemd. Deze vitamine heb je nodig om rode en witte bloedcellen aan te maken, is belangrijk voor het zenuwstelsel en voor de energievoorziening binnen het lichaam.

✅ Actinidine – Heb je vast nog niet zo vaak gehoord, maar actinidine draagt naast vezels bij aan je spijsvertering. Het helpt je lichaam namelijk om eiwitten beter af te breken en te verteren.

✅ Caloriearm – Last but not least, maar uiterst handig voor afvallers, is de kiwi caloriearm. Een middelgrote kiwi bevat nog geen 50 calorieën. Eenvoudig om dus op te nemen in je voedingsplan.

Dus! 𝙀𝙖𝙩 𝙢𝙤𝙧𝙚 𝙠𝙞𝙬𝙞’𝙨 😜 Dat doe ik in ieder geval wel. Wist jij al deze voordelen trouwens al?

Plaats een reactie