Robert Devrix

De Kracht van Intentie voor Succes en Geluk

Weet je nog dat er tegen je werd gezegd dat je alles kon worden wat je maar wilt? Deze uitspraak is niet zomaar bedacht. De kracht van intentie is gewoon zo groot, zolang je maar weet wat het is en het toe kunt passen. Je zult je een stuk gelukkiger en succesvoller voelen als je de kracht van intentie toepast.

Wat is de kracht van intentie eigenlijk?

De nadruk wat die mensen tegen je zeiden ligt eigenlijk op het gedeelte van ‘willen’. Als je iets wilt, zul je met die intentie dingen moeten aanpakken, situaties moeten benaderen en je leven moeten leiden. Op die manier kun je sneller je doelen behalen dan je ooit hebt durven dromen en gelukkiger leven.

Veel mensen leven een reactief leven en reageren op de situatie die hen op dat moment overkomt. Als je van tevoren bedenkt wat je uit die situatie wilt halen, wat jij wilt dat jouw bijdrage daar aan is, ga je die situatie tegemoet met die intentie. Je hebt dan een plan in je hoofd, die je dan kunt uitvoeren.

Wat kun je er mee?

Stel je wilt je eigen bedrijf beginnen en gaat lunchen met een kennis die een eigen bedrijf heeft. Ga je reactief deze situatie in kan het heel gezellig zijn en zul je misschien wel wat dingetjes opsteken. Ga je intentioneel deze situatie in met het idee om bepaalde antwoorden op jouw vragen te krijgen, haal je veel meer uit deze lunch. Bedenkt van tevoren wat je wilt weten, scoor je antwoorden en zet grote stappen op weg naar je eigen bedrijf.

En als je gelukkiger wilt leven?

Geluk is een raar begrip, maar wist je dat je daar zelf verantwoordelijk voor bent? Je kunt jezelf namelijk gelukkiger denken en situaties opzetten voor geluk. Stel je komt thuis na je werk, geef je partner een kus en ploft op de bank na weer een lange dag werken. Gemompel hier, zware dag, pfff. Heb je nagedacht wat dit kan betekenen voor de sfeer van die avond? Wat het teweeg kan brengen in je relatie?

Als je dat wel had gedaan was je heel anders thuis gekomen. Dan was je vrolijk binnen gestapt, had je een gesprek aangegaan met je partner en had je op normale wijze kunnen vertellen dat het een zware dag was. “Ja, lekker makkelijk zeggen” hoor ik je denken. Maar dat is de kracht van intentie. Als je maar wilt! Voordat je de auto uitstapt of de deur opendoet, bedenk dan wat voor energie je wilt creĆ«ren als je binnenstapt. Neem een moment voor jezelf om de negatieve energie een plekje te geven en deze niet mee naar binnen te nemen. Beter voor jezelf en beter voor je relatie.

Pas de kracht van intentie toe op alle aspecten van je leven. Je zult merken dat je productiever en gelukkiger wordt.

Heb je het toegepast en ben je ook overtuigd van de kracht van intentie? Laat het me weten, ik ben wel benieuwd wat je hebt gedaan en wat dit teweeg heeft gebracht šŸ˜€

Plaats een reactie