Robert Devrix

Cardio zonder rennen

Cardio, love it or hate it, maar je komt er niet onder uit als je je droomlichaam wilt bereiken. Uren hardlopen, spinninglessen en jezelf afpeigeren op de crosstrainer. Saai en langdurig, tenzij je het leuk vindt natuurlijk. Zelf heb ik ook een redelijke haat-liefde verhouding met cardio. Ik vind hardlopen op zijn tijd bijvoorbeeld heerlijk om mijn hoofd leeg te maken, maar de andere keer kijk ik er als een berg tegenop.  Daarom ben ik op zoek gegaan naar vervangers, zoals we allemaal doen in de fitnesswereld. Supplementen, trucjes met oefeningen enz. Daarbij stuitte ik op deze heerlijke intervaltraining.   

Uitvoering

Doe elke oefening 30 seconden zo vaak als je kunt.
Rust na elke oefening 10 seconden en 1 minuut seconden na de hele ronde.
Herhaal de ronde 3 keer. 

Duur
Circa 15 minuten 
 
 

Jump Squat

Sta rechtop met je voeten schouderbreed. Maak een diepe squat tot je bovenbenen parallel aan de vloer zijn. Zet jezelf explosief af om zo hoog mogelijk te springen. Herhaal zo vaak mogelijk.

Air Squat

Sta rechtop met je voeten schouderbreed. Maak een diepe squat tot je bovenbenen parallel aan de vloer zijn. Kom weer omhoog en herhaal.

Isometric Squat

Sta rechtop met je voeten schouderbreed. Maak een diepe squat tot je bovenbenen parallel aan de vloer zijn. Houd dit de gehele 30 seconden vast. Lekker branden!

Burpees

Sta rechtop met je voeten schouderbreed. Zak omlaag, waarbij je je heupen achteruit duwt. Spring vanuit de squat met je benen achteruit naar de hoge plank. Spring weer terug en kom overeind. Herhaal zo vaak mogelijk.

Alternating Lunge

Sta rechtop met je voeten schouderbreed. Stap met een been naar achteren en zak tot je voorste bovenbeen parallel is aan de grond. Kom terug en herhaal met het andere been. 

Split Jump

Weet je nog die Alternating Lunge die je net deed? Ga weer rechtop staan, stap naar achter, zak en zet je dan af om te springen. Wissel in de sprong van been, zodat je met het andere been in de lunge landt. Deze ga je voelen!

De eerste ronde zul je misschien denken dat je het makkelijk gaat halen. Tot die eerste minuut rust komt, je voelt dan het bloed naar je benen stromen, waardoor de tweede ronde al een stuk zwaarder wordt. Vind je de workout te makkelijk? Voeg er dan nog een rondje aan toe of maak gebruik van een gewichtsvest of dumbbell die je vasthoudt.   

 

Afbeeldingen: Workoutlabs

Upperbody R.I.P

Wil je naast je conditie ook nog eens definitie creeren in je lichaam en zijn je benen goed ontwikkeld? Dan is het Upperbody R.I.P. de uitkomst! 3 trainingen om jouw bovenlichaam vorm te geven, voor maar 3,95!

Plaats een reactie