Robert Devrix

Back to Intermittent Fasting

Al een geruime tijd ben ik een beetje aan het freewheelen met mijn voeding als het gaat om strategie. Waar ik een hele tijd Intermittent Fasting heb toegepast, wild ik weer even wat meer los van de regels. Natuurlijk houd ik het wel bij in MyFitnessPal, maar ook niet bepaald consistent. Daarom vond ik het nu wel weer tijd om de touwtjes wat strakker in handen te nemen en weer een strakke strategie te handhaven.

Welke strategie ik ga toepassen?

Omdat IF mij zo goed bevallen was ga ik dit weer toepassen. Wel beter georganiseerd en beter gepland. Intermittent fasting is geen dieet waarbij je specifieke voedingsproducten neemt of juist uitsluit. Het vertelt je namelijk niet wát je eet, maar wanneer! Je wisselt periodes van vasten af met eetmomenten. Er zijn 3 vormen van Intermittent Fasting die het meest gebruikt worden.
– Alternate Day Fasting
– Whole Day Fasting
– Time Restricted Fasting
Altenate Day Fasting kun je verschillend toepassen, maar het houdt eigenlijk in dat je om de dag vast. Dus 24 uur met eetmomenten afwisselen met 24 uur niet eten. Ook wordt 12 uur met eetmomenten weleens afgewisseld met 36 uur niet eten. Een manier voor de echte diehards dus.
Whole Day Fasting houdt in dat je 2 van de 7 dagen in de week de hele dag vast. De andere 5 dagen eet je gewoon volgens een regulier eetpatroon.
Time Restricted Fasting is de meest toegepaste vorm van Intermittent Fasting. Je hanteert hierbij een eetraam van bijvoorbeeld 8 uur waarin je je eetmomenten verdeeld en vast daarna 16 uur. Je eet dus wel elke dag en is dus makkelijker vol te houden. Deze manier heb ik dan ook altijd toegpast.
De manier die ik nu ook weet op ga pakken is uiteraard Time Restricted Fasting. Toch ben ik stiekem ook wel benieuwd of ik de andere methodes vol zou houden. Dat zou namelijk betekenen dat je geen tijd kwijt bent aan eten op bepaalde dagen en dat je dus ‘waarschijnlijk’ productiever wordt. Indien je die tijd uiteraard effectief inzet.

Wat ik nu precies ga doen?

Met de tool van Student Aesthetics heb ik uitgerekend dat ik per dag 1518 calorieën mag eten om af te vallen. Uiteraard is dit het startpunt en schakel ik bij als ik te veel of te weinig af val. Mijn macro’s zijn 151 gram koolhydraten, 34 gram vet en 152 gram eiwit. Daarnaast probeer ik ook aan 38 gram vezels te komen. Dit zal ik gaan handhaven in een vast van, sowieso doordeweeks, 20.00 uur tot 12.00 uur. In het weekend zal ik dit, afhankelijk van wat er op de planning staat, verschuiven.
Ik ga in eerste instantie proberen om dit allemaal in 2 maaltijden te  verdelen om zo de dag door te komen. Benieuwd of ik dat vol ga houden, aangezien ik nogal een snoeper ben.
Welke strategie pas jij toe?

Plaats een reactie