Robert Devrix

2017; Een Jaar van Ontwikkeling

Begin 2017 zei ik dat het mijn jaar zou worden, ik mijn doelen zou behalen en er vol voor zou gaan. Helaas is heb ik niet mijn doelen bereikt, maar heeft er zich een positieve verandering plaatsgevonden, waardoor ik mijn leven een stuk fijner ervaar.

#debesteversievanjezelf

Sinds mijn Personal Body Plan-periode predikte ik altijd om de beste versie van mezelf te worden. Een droomlichaam en daarmee de lifestyle, bij nader inzien eigenlijk best wel oppervlakkig. Rond april gebeurde er iets wat mijn inzicht hierin verbreedde. De beste versie van mezelf was niet iemand met een sixpack, die gezond at en elke dag sportte. Als ik de beste versie van mezelf wilde worden, dan zou ik ook moeten werken aan mijn innerlijk. De manier hoe ik in het leven sta, reageer op bepaalde prikkels en uitvinden wie ik precies ben. Want hoe kan ik de beste versie van mezelf worden als ik niet weet wie ik ben?

Iets met een spiegel en een slap in m’n face

Eigenlijk sinds ik een huis heb gekocht, ben ik extra veel gaan werken en werkte 6 dagen in de week. Mooi wat extra geld dacht ik! Ik woon samen met m’n vriendin die nog studeert, dus wat extra  geld zou dan mooi meegenomen zijn. Zo begon het allemaal, lekker veel verdienen. In het begin ging dat allemaal prima, 50-60 uur in de week aan het werk. Totdat mijn vriendin mij een spiegel voorhield en zei dat het leek alsof ik in mijn eigen bubbel leefde. Ik had geen zin om te knuffelen als ik thuis was, was vaak chagrijnig en constant moe. Toen m’n vriendin dat zei brak er iets bij mij en begon ik even serieus na te denken. Leefde ik in mijn eigen bubbel? Ja dat deed ik wel, maar doet iedereen dat niet? Dat moest ik even visualiseren. Mijn leven ‘een bubbel’, al mijn activiteiten en werk visualiseerde ik ook even als aparte bubbels. Wat bleek. Mijn levensbubbel was compleet opgesloten in al mijn andere bubbels.

Mijn eigen bubbel was opgesloten, waardoor deze geen lucht kreeg en niet kon groeien. Dat was het moment dat ik iets moest veranderen. Want alles wat ik doe is om beter te worden, te kunnen groeien en mezelf verder te ontwikkelen. Als ik zo door zou gaan zou ik alleen maar stil blijven staan en de bubbels voeden die mijn bubbel tegen hielden van groei. Ik moest ruimte maken om mezelf weer te kunnen zijn en te kunnen ademen en daar heb ik mijn zaterdagen voor vrij gemaakt. Dan verdien ik maar iets minder, maar ik merk dat ik daardoor een stuk relaxter en positiever in het leven sta. Hierdoor ben ik een stuk productiever en gezelliger geworden.

Waarom 2017 niet mijn jaar is geworden

Of het echt niet mijn jaar is geworden is misschien niet helemaal waar natuurlijk, aangezien ik meer tot mezelf ben gekomen. Ik mag in 2017 dan niet mijn doelen hebben behaald, maar als ik terugkijk was dat ook gedoemd om te mislukken. Ik had geen heldere blik op mijn doelen en niet eens het leven dat ik leidde. Hoe moest het dan mijn jaar worden? Wat betekent ‘mijn jaar worden’ eigenlijk, bedenk ik mij als ik dit schrijf. Denk dat ik daarmee bedoel dat ik dan succesvoller wordt, mijn doelen behaal en daarmee de beste versie van mezelf. Als ik dat nu eens analyseer heb ik in 2017 wel een gigantische stap in de goede richting gezet. Geen doelen behaald, maar wel het juiste pad gevonden.

In 2018 ga ik verder werken aan mijn doelen, met een heldere blik. Waar het zicht op mijn doelen in 2017 wat vertroebeld was heb ik deze nu kunnen verscherpen. Ik noem het geen goede voornemens voor het jaar, maar een project waar ik aan zal blijven werken. Mezelf! Persoonlijke ontwikkeling is iets constants, dat geldt voor iedereen. Hoe je dat doet, hoe breed en hoe snel, dat bepaal je zelf. Als je er bewust mee bezig gaat, zoals ik dat doe, zul je merken dat het sneller gaat. Dit komt vooral door de kracht van intentie. Omdat je weet wat je wilt ontwikkelen zul je concreter dingen aan kunnen pakken en dus sneller stappen kunnen zetten.

2017 sluit ik positief af met veel lessen geleerd. Op naar de beste versie van mezelf!

Plaats een reactie